Belganet Dataelektroniks hemsida

[ Hem ] [ Produkter ] [ Elektronikskolan ] [ BDE ]


NYHETER

BDE lägger ner sin verksamhet!

BDE lägger ner sin verksamhet - se info på denna sida.

Ny surpluskatalog!

Ny surpluskatalog kommer att släppas först när paket 1) och 2) enligt nedan har sålts. Då kommer resterande elkomponenter i nya katalogen. Det går fortfarande att beställa efter gamla katalogen men priser kommer att förändras med nya katalogen. Läs mer på surplussidan.

-Uppdaterad:210810-

Välkommen till hemsidan

Nedläggning av BDE

Familjeföretaget Belganet Dataelektronik (BDE) kommer att läggas ner under 2021. Efter 25 års arbete inom elektronikkonstruktion, hård- och mjukvara, konsultverksamhet, utbildning och postorderförsäljning går nu personalen i pension. Verksamheten inom produktutveckling och konsultverksamhet är redan överlämnad till ett annat företag och det som nu står på tur är postorderverksamheten. OBS: Mailadressen nilsake@bde har kapats och därför tvingats tas bort. Vid mail till oss kan endast kerstin@bde.se anvöändas!!

Postorderverksamheten

I postorderdelen finns BDE:s böcker, laborationer, hobbybyggsatser och inte minst masssor av elektronikkomponenter (nya och lite surplus). Marknadsföringen av produkterna i postorderdelen har dock varit dålig de senaste åren och det skulle ta flera år att sälja ut allt i nuvarande takt. Avsikten är därför att avyttra/sälja postorderverksamheten i delar/paket vilka beskrivs i 5 egna "kataloger" eller sammanställningar - se nedan - och som alltså finns att hämta på hemsidan www.bde.se. Här en kort beskrivning av paketen:

1) Hobby och skola paketet - enligt inventeringen i katalogen Hobby och Skola - säljs mot anbud! - se katalogen här:
[ Katalog Hobby och Skola med inventering 210526 - pdf (3422kb) ]

2) Ytmonterade komponenter - hela lagret av ytmonterade komponenter - Denna del säljes också i ett (1) paket mot anbud. Komponenterna måste hämtas! Katalogen här:
[ Surplus Ytmonterade komponenter 210509 - pdf (1018kb) ]

3) Elektroniktidningar och teknisk litteratur (i huvudsak elektronik) på svenska och engelska - till salu. Böcker kan skickas (porto tillkommer) men billigast är att hämta! Se denna katalogen:
[ Böcker, Elektroniktidningar mm 210909 (uppdaterad) - pdf (ca 700kb) ]

4) Bokprojektet: BDE:s egna läroböcker och bokprojekt. BDE:s utgivna böcker och underlag till fler böcker säljs i ett paket med copyright och komplett underlag - också mot anbud. Beskrivning här:
[ BDE:s Läroböcker och bokprojekt- pdf (537kb) ]

5) Surpluskomponenter. När 1) och 2) ovan är sålt kommer surpluskomponenter och överblivet material, apparater osv att listas i en ny Surpluskatalog. Det är just nu oklart hur dessa komponenter kan säljas (satser?) men det är mycket och en del kommer troligtvis att skänkas bort mot avhämtning.


Anbud

Anbud (exkl. moms) för Hobby och Skola paketet 1), Paketet Ytmonterade komponenter 2) och/eller Bokprojektet 4) skickas med sms till 0708521063 med uppgift om anbudsgivarens namn, adress, tel.nr och mailadress. Alla som på detta sätt lämnar anbud hålls löpande uppdaterade om var priset ligger och ett ev. sista datum för nytt anbud. Målsättningen är att försäljningen av paketen 1), 2) och 4) skall avsluta under året.

Gammal hemsideinfo

Hemsidan kommer att uppdateras efterhand - nedan är gammalt som dock delvis beskriver innehållet i det som är till försäljning!!

Den här sidan vänder sig till dig som sysslar med elektronik som hobby eller i skolarbetet, till entusiastiska amatörer och proffs, elever och lärare.

Lära, bygga och experimentera med elektronik!

Under [Produkter] hittar du byggsatser, elektronikpaket, litteratur och inte minst surpluskomponenter. Här finns även länkar till våra kataloger.

Under [ Elektronikskolan ] finns länkar och material som riktar sig mot skolan eller för dig som söker kunskap.

Så här hittar du

Ovanför avdelaren (linjen) finns nu hemsidans huvudmenyer, senare även undermenyer.
Under avdelaren hamnar sedan den information du valt.
Välj gärna huvudmenyn BDE! Här finns nyttig beställningsinformation, om byn Belganet m.m.


© 2021 Belganet Dataelektronik 210909. Mailadress vid kontakt - se ovan!