BELGANET DATAELEKTRONIKS KATALOG

[ Hem ] [ Produkter ] [ Elektronikskolan ] [ BDE ]

[ Elektronikpaket ] [ Byggsatser ] [ Byggmoduler ] [ Litteratur ] [ Tillbehör ] [ Surplus ] [ Beställ ]
—> [ Innehållsförteckning ] [ Tillbaka ]


Digital Elektronik

Digital Elektronik

Boken "Digital Elektronik" handlar om praktisk digitalteknik på grundläggande nivå. Det är betydligt mer än 1:or och 0:or!
Genom boken gör du resan från logiska tillstånd, just 1:or och 0:or, till de digitala signalerna, spänningar, pulser, pulsdiagram och schemasymboler.
Men steget in i den digitala världen går genom ett analogt/digitalt gränsland. Vår omvärld är analog och den praktiska elektronikens uppgift är från början att ta hand om analoga signaler som härrör eller leder fram till ljud, bilder, temperatur, motorstyrning osv. Hur omvandlingen går till mellan analogt och digitalt är en viktig del av digitaltekniken.
Väl inne i den digitala världen måste man bli bekant med de grundläggande logiska kretsarna liksom de mera komplicerade som till exempel omvandlare mellan analoga och digitala signaler. Stor vikt läggs vid de digitala signalernas elektriska data, såväl signalnivåer som pulsutseende och användningen av datablad. Skillnader mellan och möjligheter till sammankoppling av kretsar från olika kretsfamiljer behandlas särskilt.
Eftersom den moderna digitaltekniken handlar mycket om digital kommunikation som mobiltelefoni och HD-TV samt lagring av stora mängder data ger boken redan i inledningen en kort introduktion till digital kommunikation och modern lagringsteknik.
I boken finns övningsuppgifter och utmaningar (Variationer).
För de vetgiriga finns även överkursen kallad: Ta ett steg till...
Boken förutsätter grundläggande kunskaper i ellära och analog elektronik. Matematiska kunskaper på gymnasienivå är en fördel.
Vid sidan om boken används datablad för ett antal logikkretsar. Dessa finns att hämta nedan som pdf-fil (Databladsbilagan) men kan också beställas som ett utskrivet häfte.

Till boken finns passande laborationer(gratis) och laborationsmaterial.
Boken är på 140 sidor (A4), tryckt i svartvitt och ringbunden. Den är illusterad med över 440 bilder och innehåller ett sakregister med över 350 nyckelord.
Boken är till innehållet anpassad till gymnasieskolans Digitalteknik A och B, men passar lika bra för självstudier.
Du kan ladda hem ett litet smakprov från boken Digital Elektronik - ett urklipp (2,3Mb pdf).

Artikelnr: BL008
Pris: 250:-
[ Upp ]

Databladsbilaga

Databladsbilagan Till boken Digital Elektronik hör en bilaga på 38 sidor som innehåller datablad på ett antal logikkretsar vilka undersöks i boken. Dessa datablad kan du (kostnadsfritt) ladda ner: Databladsbilagan (1,5Mb pdf).

Om du så önskar kan du beställa häftet tryckt och färdigt.
Artikelnr: BL008/B
Pris: 20:-

För lägsta portokostnad -läs beställningsinformation i [ Beställ ].

[ Upp ]

© 2009 Belganet Dataelektronik 091007 nilsake@bde.se